Sommerdæk

Sommerdæk er lavet af en anden gummiblanding end vinterdæk, der gør, at gummiet bliver hårdere i lavere temperaturer. Derfor er det ligeså vigtigt at skifte til sommerdæk, når temperaturen ligger på 7° og derover, som det er at skifte til vinterdæk, når temperaturen er under 7°.

Sommerdæk har en kortere bremselængde på en tør vej end vinterdæk har, og sommerdæk er derfor sikkerhedsmæssigt et bedre valg om sommeren både for dig selv, dine passagerer og dine medtrafikanter.

Sommerdæk slides ikke så hurtigt som vinterdæk. Gummiblandingen i vinterdæk er ikke fremstillet til høje temperaturer, hvorfor dine vinterdæk langt hurtigere slides ned, hvis du kører på dem i varmere temperaturer.

Anbefalinger fra FDM

FDM anbefaler, at du undlader at køre på vinterdæk om sommeren. Ligeledes bør du heller ikke køre med sommerdæk i vinterføre, da begge situationer vurderes at være farlige.

Husk også, at hvis mønsterdybden er under 3 mm, er det en god ide at købe nye dæk. Det er dog lovligt at køre med dæk ned til 1,6 mm dækmønster.

Husk også, at dækkene på din bil skal være af den samme type. Du må med andre ord ikke have to vinterdæk på fx forhjulene og kun skifte fx baghjulene til sommerdæk. Der står ikke noget i loven om, at man ikke må blande fabrikater og dækmønstre - så du må godt have forskellige slags sommerdæk på bilen.

Husk også, at dine dæk ikke må “rage” ud over skærmkanterne.

Kontakt os

Du er velkommen til at kigge forbi et af vores værksteder på enten Søren Frichs Vej 46 i Åbyhøj eller Dalgårdsvej 2 i Brabrand.

Du kan nemt komme i kontakt med os ved at ringe på telefon 86 15 41 83 eller sende os en besked ved at bruge kontaktformularen til højre, hvad end du har spørgsmål eller gerne vil booke en tid til dækskift.

Ønsker du at booke tid med det samme, kan du også gøre dette online her – på bookingsiden skal du vælge hvilket værksted, der skal stå for serviceringen.